Ligging

  • Als u met de auto komt, is het heel eenvoudig:

Vanuit België en het Noorden (ongeveer 2 uur rijden): vanop de A16: neem afrit 33 en volg de D242. Neem aan het rond punt de Route de la Trésorerie en rij door het dorp Wimille. Na 2 km komt u aan in Wimereux. Sla aan het eerste rond punt linksaf en aan het tweede rechtsaf. U bevindt zich nu op de Avenue François Mitterand.

De afstand die ons scheidt van de grootste Belgische steden (klik hier voor een routebeschrijving): Brussel (228km/2u09min); Luik (324km/2u54min); Gent (181km/uh42min); Antwerpen (232km/2u07min); Bergen (206km/2u14min); Rijsel (139km/1u23min)

Vanuit Duitsland (ongeveer 4 uur reizen): rij door België via de A10 (E40) – A18 – A16 (Frankrijk): volg daarna de bovenstaande wegbeschrijving.

Wij zijn in (klik op de routebeschrijving te zien): Keulen (443km/4u02min)

Vanuit Engeland (ongeveer 1 uur, overtocht inbegrepen): ontschepen in Boulogne-sur-Mer en de kust volgen in de richting van Wimereux via de D96 en de D940.

De afstand tot de Kanaaltunnel in Calais (klik hier voor de routebeschrijving) is 32 km of 24 minuten.

  • U kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer:

Er is een station in Wimereux (het station van Wimille-Wimereux) met verbinding met Boulogne à Calais via de TER. De agglomeratiegemeente Boulogne heeft een netwerk voor openbaar vervoer (bus).

  • Met het vliegtuig zijn de twee dichtstbijzijnde luchthavens:

LE TOUQUET (45.00 km / 35 min)
LILLE LESQUIN (147.00 km / 1h26 min)

Om volledig te zijn en uw verplaatsingen in de streek te vereenvoudigen, geven we nog mee dat de snelweg A16 door de gemeente loopt en leidt naar Calais (op 30 minuten met de auto) en Dunkerque (op een uur met de auto) in het noorden en naar Rouen (op twee uur met de auto) en Parijs in het zuiden. De rijksweg 42 is ook vlot bereikbaar en ligt op vijf minuutjes; die verbindt Boulogne met Saint-Omer in 3/4 uur, naar het westen.
In de gemeente zijn de straten parallel gerangschikt. Verschillende bruggen leiden over de Wimereux (de waterweg die zijn naam aan de stad gaf). Ook wandelpaden doorkruizen het grondgebied.

Search

Huur nu !

Vinden ons op FB !

Location pour un WE.

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Location de Juin à Septembre.

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Location durant les vacances scolaires.

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Location à la nuitée.

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

AnnonceXtra - Annonces classées gratuites
Tuinposters met ringen
Tourisme Belgique
Annuaire Web
Location studio appartement Nord
Reflex Vacances
abritel - location No904538
Petites annonces gratuites JeVousVends.be